výběrové řízení

Terénní program

Terénní program je určen těm uživatelům drog, kteří z nějakého důvodu nechtějí nebo nemohou využívat služeb kontaktního centra v Břeclavi.

V rámci terénního programu se snažíme nabídnout kontakt uživatelům drog v rámci celého okresu Břeclav, především se soustředíme na města Hustopeče a Mikulov (a okolní obce). V případě zájmu se ovšem rádi vypravíme kamkoliv jinam - stačí napsat nebo zavolat a určitě se domluvíme, kdy a kde se potkáme.

Služby jsou poskytovány zcela zdarma a v drtivé většině je možné zůstat při jejich využívání v anonymitě.

Rozpis terénního programu:
Pondělí

Břeclav

Úterý

Hustopeče a okolní obce

Středa

1x za 14 dní Pohořelicko

Čtvrtek

Mikulov a okolní obce

Poznámky:
Nevyhovuje vám žádné místo a v uvedeném čase nás nemáte šanci stihnout? Po domluvě se můžeme sejít jindy a jinde... Na setkání v terénu se nejlíp domluvíte s Bárou nebo Hany - viz kontaktní informace v levém menu.

Poskytované služby:

Výměnný program - tuto službu mohou využívat všichni zájemci při možnosti zachování naprosté anonymity. K čistým injekčním setům uživatel obdrží v přiměřeném množství další materiál: dezinfekční tampony, bavlněné filtry, buničinové čtverce a vodu do injekcí. Uživatelům heroinu nabízíme také balenou kyselinu askorbovou a alobalovou folii pro inhalaci. Jako alternativu k injekčnímu užití nebo šňupání nabízíme kapsle, ve kterých můžete drogu spolknout.

Krizová intervence - nabízíme okamžitou pomoc při řešení krizových psychických stavů a kontakt na další odbornou pomoc.

Zdravotní ošetření - provádíme ošetření oděrek a ran, základní ošetření počínajících abscesů a úkony k poskytnutí první pomoci.

Asistenční služba - nabízíme doprovod na jednání s nejrůznějšími úřady, cílem je podpořit uživatele drog v hájení jeho práv.

Poradenství - nabízíme diskrétní poradenství, slibujeme zaručené informace z oblasti zdravotní, sociálně-právní nebo léčby závislostí. Pokud nebudeme schopni požadované informace zjistit a předat, zprostředkujeme služby dalších odborníků.

Zprostředkování léčby - nabízíme kontakty na detoxy, psychiatrické léčebny, resocializační terapeutické komunity nebo doléčovací programy. Pomůľeme tato zařízení zkontaktovat a vyřídit všechno potřebné pro nástup léčby. Tato služba není poskytována anonymně.

Zpět na začátek stránky

Služební vozidlo
zvětšit obrázek
zobrazit galerii