Služby pro veřejnost

Nedílnou součástí aktivit Kontaktního centra s terénním programem Břeclav je poskytování kvalifikovaných informací o drogách a důsledcích, které z jejich užívání plynou. Vedle toho se zaměřujeme na ochranu veřejného zdraví,  a to například sběrem a bezpečnou likvidací nalezeného injekčního materiálu, který je potencionálním zdrojem šíření viru HIV nebo žloutenky typu "B" a "C".

V rámci služeb určených zejména základním a středním školám nabízíme především jednorázové besedy, na kterých předáváme žákům a studentům nejen informace o samotných návykových látkách, ale také o kontaktním centru jako možném zdroji pomoci. Tyto besedy je také možné zkombinovat s exkurzí v našem kontaktním centru. Jsme schopni připravit také program pro rodiče nebo pedagogické pracovníky.

Naše nabídka se neomezuje výhradně na školy, využít ji může také jakákoliv jiná organizace, která se při své činnosti setkává s důsledky užívání návykových látek, resp. se samotnými uživateli drog.

V případě zájmu nás, prosím, kontaktujte telefonicky nebo elektronickou poštou - kontakty ZDE.

Vějíř aktivit
Nabídka služeb pro základní a střední školy

Sběr stříkaček
Informace o sběru odhozených injekčních stříkaček