Nabídka práce - výběrové řízení

Provozování nízkoprahového kontaktního centra pro uživatele drog je hlavní činností našeho programu.

Služby našeho kontaktního centra může využít každý, koho se problém užívání drog bezprostředně dotýká, všechny poskytované služby jsou bezplatné a většinu z nich je možné využít anonymně.

Otvírací doba:
Pondělí 8:30 - 12:00
Úterý 8:30 - 12:00
Středa 8:30 - 12:00
Čtvrtek 8:30 - 12:00
Pátek

Poznámky:

Diskrétní služby = výměnný program, poradenství a informační servis, předem domluvené testy na  infekční nemoci. V rámci diskrétních služeb se s velkou pravděpodobností u nás nesetkáte s jinými uživateli drog, ale doporučujeme si domluvit termín schůzky předem.

Poradenství = poradenské služby jsou poskytovány po celý pracovní týden, a to v čase 9:00 - 16:00.

Kontaktní místnost = vedle výše uvedených služeb poskytujeme potravinový a hygienický servis (sprcha, pračka), možnost internetu a práce na PC.

Poskytované služby

Výměnný program - tuto službu mohou využívat všichni zájemci při možnosti zachování naprosté anonymity. K čistým injekčním setům uživatel obdrží v přiměřeném množství další materiál: dezinfekční tampony, bavlněné filtry, buničinové čtverce a vodu do injekcí. Uživatelům heroinu nabízíme také balenou kyselinu askorbovou a alobalovou folii pro inhalaci. Jako alternativu k injekčnímu užití nebo šňupání nabízíme kapsle, ve kterých můžete drogu spolknout.

Krizová intervence - nabízíme okamžitou pomoc při řešení krizových psychických stavů, garantujeme bezpečné prostředí a kontakt na další odbornou pomoc.

Zdravotní ošetření - provádíme ošetření oděrek a ran, základní ošetření počínajících abscesů, úkony k poskytnutí první pomoci.

Kontaktní místnost - tato služba je určena zejména uživatelům opiátů a pervitinu v různých stádiích jejich drogové kariéry; injekčním uživatelům drog. V kontaktní místnosti mohou návštevníci zůstat v anonymitě, postačující je příslušnost k výše uvedené skupině uživatelů drog.

Asistenční služba - nabízíme doprovod na jednání s nejrůznějšími úřady, cílem je podpořit uživatele drog v hájení jeho práv.

Potravinový servis - poskytujeme kávu, čaj a instantní polévku. Služba je doplňková, určená především uživatelům drog žijícím na ulici.

Hygienický servis - tato služba zahrnuje možnost vysprchovat se, upravit si vlasy a vousy. Vedle toho nabízíme také praní prádla a jeho sušení. Služba je doplňková, určená především uživatelům drog žijícím na ulici.

Testování infekčních chorob - provádíme orientační testy na infekční onemocnění. Na testování je nejlepší předem se domluvit s pracovníky programu.

Testy na přítomnost drog - pokud z libovolného důvodu potřebujete prokázat, že jste "čistí", je možné se domluvit na provedení testu pod naším dozorem. O výsledku provedeného testu vydáme potvrzení (s razítkem a podpisem). Součástí služby není poskytnutí samotného testu, ten je nutno předem zakoupit v lékárně.

Těhotenské testy - v případě odůvodněného podezření (zpožděná menstruace apod.) nabízíme provedení těhotenského testu, tento test poskytujeme uživatelkám návykových látek zdarma.

Internet - připojení k internetu je využíváno především k poštovním službám (e-mail), hledání práce nebo ubytování.

Poradenství - nabízíme diskrétní poradenství, slibujeme zaručené informace z oblasti zdravotní, sociálně-právní nebo léčby závislostí. Pokud nebudeme schopni požadované informace zjistit a předat, zprostředkujeme služby dalších odborníků.

Zprostředkování léčby - nabízíme kontakty na detoxy, psychiatrické léčebny, resocializační terapeutické komunity nebo doléčovací programy. Pomůžeme tato zařízení zkontaktovat a vyřídit všechno potřebné pro nástup léčby. Tato služba není poskytována anonymně.

zpět na začátek stránky

Prostory KC
zvětšit obrázek
zobrazit galerii